Kupując nowy akumulator należy zwrócić stary, kupując lodówkę sklep ma obowiązek przyjąć stary, zużyty sprzęt. A co można zrobić ze zużytym olejem silnikowym?
Z racji tego iż w bawię się trochę ze starymi samochodami sam zmieniam w nich olej. Do tej pory stary plej zlewałem do baniek i tak sobie to składowałem. Ale w końcu nazbierało mi się tego trochę dużo i nie wiem co mam z tym zrobić.
Słyszałem że na stacjach benzynowych można oddać ale na tych w mojej okolicy nikt nie chciał przyjąć.
Byłem w jednym warsztacie ale właściciel jak usłyszał jaki mam do niego interes zrobił minę którą zrozumiałem jako"Idźpanfpizdu".
No i jestem w kropce. Raczej nie wyleję do kanalizacji.....poradźcie.
Szukaj kogoś kto ma piec nadmuchowy na przepalony olej. Na pewno ktoś przyjmie go nieodpłatnie jako paliwo. Sam zastanawiałem się nad zakupem takiego pieca - ale stwierdziłem że nie zorganizuję na tyle oleju, żebym mógł nim grzać w zimie. Postawiłem więc na konwencjonalne C.O.
U mnie odbywa się to w taki sposób, że raz w miesiącu jeździ po mieście ciężarówka i odbiera od mieszkańców różne niebezpieczne matriały. Zużyty sprzęt elektryczny, akumulatory, świetlówki, i wiele innych. Można też oddać zużyty olej samochodowy. Nazywa się to Mobilny Punkt Zbiórki Odpadów Problemowych
Wszystko odbywa się na koszt miasta.
Może zapytaj u Siebie w UM gdzie ten olej możesz legalnie zutylizować?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
są też warsztaty naprawiające sam. ciężarowe, autobusy Pogadaj w takim warsztacie Jak tak robię u siebie w terenie Jak mi się uzbiera kanisterek 20 l odstawiam oliwkę j/w do takiego pojemniczka 1000 l.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Mi dziś znajomy powiedział, że zbiera olej. Po uzbieraniu 1000 l sprzedają to, bo zakład ma jakąś umowę na sprzedaż takiej ilości. Dla mnie git, bo oddam mu, to, co mam.
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz